Investeringsaftrek plannen.

Het einde van het boekjaar 2021 komt in zicht. Heeft u als ondernemer nog investeringsplannen, check dan samen met Breed Inzetbaar of u deze investering nog het beste in dit jaar kunt doen of misschien beter kunt doorschuiven naar volgend jaar. Blijft door de nieuwe investering, het totale bedrag van investeringen onder de € 2.400, dan heeft u dit jaar geen recht op de KIA (Kleinschalige investering aftrek). Dan kan het, afhankelijk van de investeringsplannen van volgend jaar, misschien beter uitkomen om de investering door te schuiven naar volgend jaar. Of juist een toekomstige investering iets naar voren te halen.
Zijn de totale investeringen in een boekjaar hoger dan € 59.170, dan "verlaagt" het percentage van de KIA. Dit kan ook een reden zijn om de investeringen door te schuiven naar volgend jaar.

 

Laatste nieuws

I.v.m. de nieuwe lockdown en de consequenties voor ondernemers zijn een aantal regelingen aangaande corona voor ondernemers aangepast.

» Lees verder

Per 1 januari 2017 is het mogelijk om vrijgesteld schenkingen te doen

» Lees verder

Vóór de coronacrisis was de belastingrente voor de inkomstenbelasting 4% en voor de vennootschapsbelasting 8%. Tor 1 oktober 2020 werd door corona de rente gesteld op 0,1% voor beide belastingsoorten.

» Lees verder