Nieuw btw-identificatienummer voor eenmanszaken

Eigenaren van eenmanszaken krijgen vóór 1 januari 2020 een nieuw btw-identificatienummer toegestuurd van de belastingdienst. De ondernemers moeten dit nummer vanaf die datum gaan gebruiken voor de zakelijke correspondentie. Factuur lay-outs, briefpapier en andere communicatiemiddelen moeten aangepast worden.
Momenteel bestaat het btw nummer van een eenmansbedrijf uit het BSN nummer van de ondernemer met een aantal toevoegingen. De Autoriteit Persoonsgegevens vindt dat dit niet mag in de privacywet.
De ondernemer moet wel zijn oude BTW-nummer blijven gebruiken voor het doen van de BTW-aangifte en in verder contacten met de Belastingdienst. 

 

Laatste nieuws

Eigenaren van eenmanszaken krijgen vóór 1 januari 2020 een nieuw btw-identificatienummer toegestuurd van de belastingdienst. De ondernemers moeten dit nummer vanaf die datum gaan gebruiken voor de zakelijke correspondentie

» Lees verder

eHerkenning is per 1 november 2019 verplicht bij UWV.

» Lees verder

De AOW-leeftijd gaat vanaf 2020 minder snel omhoog dan volgens de huidige wetgeving. De AOW-leeftijd is in 2020: 66 jaar en 4 maanden.

» Lees verder