Nieuw btw-identificatienummer voor eenmanszaken

Eigenaren van eenmanszaken krijgen vóór 1 januari 2020 een nieuw btw-identificatienummer toegestuurd van de belastingdienst. De ondernemers moeten dit nummer vanaf die datum gaan gebruiken voor de zakelijke correspondentie. Factuur lay-outs, briefpapier en andere communicatiemiddelen moeten aangepast worden.
Momenteel bestaat het btw nummer van een eenmansbedrijf uit het BSN nummer van de ondernemer met een aantal toevoegingen. De Autoriteit Persoonsgegevens vindt dat dit niet mag in de privacywet.
De ondernemer moet wel zijn oude BTW-nummer blijven gebruiken voor het doen van de BTW-aangifte en in verder contacten met de Belastingdienst. 

 

Laatste nieuws

Door de coronamaatregelen is het voor veel mensen niet mogelijk om hulp op locatie te krijgen bij het doen van belastingaangifte. Hierdoor lukt het misschien niet om de aangifte voor 8 mei 2021 te doen. Geldt dit voor u en heeft een een DigiD-machtigingscode? Dan wordt de inlevertermijn voor de aangifte verlengd tot 1 september 2021.

» Lees verder

Vanaf half maart 2021 kunt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, subsidie aanvragen voor nieuwe elektrische bestelwagens

» Lees verder

Bent u ondernemer en heeft u problemen met betalen van belastingen, dan kunt u tot en met 30 juni as. bijzonder uitstel aanvragen voor het betalen van belastingaanslagen. 

» Lees verder